MUĞLA / MENTEŞE - Şehbal Baydur Ortaokulu

Nis

Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı okulumuzda yapılan törenle coşkuyla kutladık. Öğrencilerimiz törende doyasıya eğlendiler ve bayramlarını doyasıya yaşadılar. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mrt

Bu yıl okulumuzda yürütülen özel eğitim sınıfızın kuruculuğunu yaptığı Children Of The Earth eTwinning projemizin öğrenci webinarı yapıldı. Webinara Türkiye, Portekiz, Romanya, İtalya'dan proje okulları katıldı.

Mrt

Okulumuzda öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimizin katılımıyla düzenlenen tatbikatta, deprem ve yangın gibi acil durumlar karşısında nasıl hareket edileceği uygulamalı olarak öğrenildi. Okulun Acil Durum Toplanma Alanında, öğrencilere deprem  tatbikatı hakkında ek bilgilendirme yapıldı. Öğretmenlerimiz tarafından sınıf yoklamasının alınması ile tamamlanan tatbikatımız başarıyla gerçekleştirildi.

Mrt

Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bölümlerin ve Atölyelerin tanıtımları öğrencilerimize yapılmıştır. Emeği geçen herkese Okulumuz adına teşekkür ederiz

Ara

Okulumuz özel eğitim sınıfında yürütülen eTwinning projemiz Children Of  The Earth ( Yeyüzü Çocukları) kapsamında kasım ayında deprem öncesi beceriler çalışıldı.

Ekm

Türkiye, Romanya, İtalya ve Portekiz'den 18 okulun katıldığı  Chıldren Of The Earth  eTwinning Projemiz başladı.

Haz

Okulumuz Özel Eğitim Öğretmeni Belgin SEVGİ İÇYÜZ'ün kurucusu olduğu Attentioners eTwinning Projesi sona erdi. Başarılı bir şekilde sona eren projenin kalite etiketi başvuruları yapıldı. Proje için Türkiye, Romanya ve Portekiz'den ortaklar kendi ülkelerinin ulusal destek servislerine kalite etiketi başvurusu yaptı.

May

Özel Eğitim öğretmenimiz Belgin Sevgi İçyüz  yürütücüsü olduğu ve okulumuzda yürütülen, Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylerde Deprem Özelinde Afet ve Acil Durum Korunma Becerileri isimli projeyi bugün Romanya'da yapılan  Anaokulu ve Aile Arasındaki İletişim, Özel Gereksinimli Çocukların Başarılı Entegrasyonunun Anahtarı (Communication between kindergarten- family, the key of succesfull integration of special needs children) sempozyumunda  sözlü bildiri olarak sundu.

May

Özel Eğitim Öğretmenimiz Belgin Sevgi İçyüz'ün Proje ekibinde olduğu Eskişehir İl Milli Eğitim müdürlüğünün Kooordinatörlüğünde yürütülen  Erasmus+ KA226 Model Adapted Hearing İmpaired  projesinin Final Konferansı çok sayıda akademisyen, bakanlık temsilcileri, STK'lar ve özel eğitim öğretmeninin katılımı ile gerçekleşti.

May

Kasım ayından bu yana yürütülen Attentioners projemizde öğrencilerimiz öğretmenleri ile beraber 9 Mayıs eTwinning Günü'nü kutladılar.

May

Öğrencilerimiz Matematik Sanat ve Spor İle Birleşiyor projemizin  matematik ve sanatı birleştiren etkinliklerini keyifle yapıyorlar.

May

Okulumuzun kurucu olduğu ve kasım ayında başlayan Attentioners eTwinning Projemizin öğrenci webinarı tüm ortak okulların katılımı ile gerçekleşti.

Nis

Her 36 çocuktan 1 'nin otizm riski ile doğduğu günümüzde otizmin farkında olalım.

Mrt

Attentioners eTwinning projemizin şubat ayı görevi olarak görsel dikkat çalışmaları yapıldı.

Attentioners eTwinning projemizin logosu yapılan oylama sonucu belirlendi.